A több mint harmincezer négyzetméteres területen lévő, a sármelléki repülőtér közelében található gyárat az előző két pályázathoz hasonlóan most is nettó 1,203 milliárd forint irányáron hirdette meg a felszámoló Vectigalis Zrt. (A cégért tavaly még nettó 2,4 milliárd forintot kértek.) A Star Menü hitelezőinek mintegy 2,1 milliárddal tartozik, nagyrészt a gyár felépítését finanszírozó pénzintézetnek.

A cég iránt a legutóbbi pályázaton az egyik külföldi vevője is érdeklődött, ám végül nem jött létre az üzlet. A területen egy készételgyárban és egy szendvics-előállító üzemben folyik a termelés. Ezeket a gépekkel és eszközökkel, a receptúrákkal és vagyoni értékű jogokkal együtt kínálják eladásra, pályázni október 1-jéig lehet.

Az ország máig egyik legkorszerűbb, úgynevezett komfort termékek előállítására alkalmas ételgyártó üzemét 2007-ben 2 milliárd forint értékű, zöldmezős beruházással építették fel. Kapacitása naponta 36 tonnányi leves, főzelék, hús- és rakott étel, valamint szendvics. A fénykorában több mint 160 dolgozót foglalkoztató Star Menü rövid idő alatt bekapcsolódott a közétkeztetésbe és szállított multinacionális üzletláncoknak is. 2008-tól azonban drasztikusan csökkent a rendelésállománya, a költségek és kintlévőségek pedig folyamatosan nőttek. 2009-ben már nem tudott eleget tenni fizetési és hiteltörlesztési kötelezettségeinek, 2010-ben bedőlt. Nem sokkal később a felszámoló bérbe adta a gyárat, azóta piacainak egy részét sikerült visszaszereznie.