Felmentették a Jászkun Volán Zrt. vezérigazgatóját

Szeptember elsejétől felmentették vezérigazgatói beosztásából Sziráki Pált, a Jászkun Volán Közlekedési Zrt. első emberét a személyszállító cég hétfői rendkívüli közgyűlésén. Utódja a jelenleg termelésszervezési igazgatóként dolgozó Pozsonyi István lett, akit határozatlan időre neveztek ki a Szolnok megyében szolgáltató vállalat élére - tudta meg az MTI a kinevezett új vezetőtől.
MTI-Eco, 2010. augusztus 30. hétfő, 16:38
Fotó:

Közlése szerint a közgyűlés döntése értelmében megszűnt a cég igazgatósága is.

Pozsonyi István 1972-ben forgalmistaként kezdte munkáját a Volánnál, majd végigjárva a szakmai ranglétrát a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola elvégzése után az 1980-as évek közepétől tölt be vezető posztokat.

Sziráki Pál 2003-ban a fideszes vezetésű Szolnok jelenlegi alpolgármesterét, Szabó Istvánt váltotta a Jászkun Volán vezérigazgatói székében. A cég 2008-ban elnyerte az Észak-alföldi Minőségi Díjat, miközben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíjjal jutalmazta a társaságot.

A Jászkun Volán Zrt. gazdasági tevékenységét 2009-ben az Elkötelezettség a Kiválóságért Európai Díjjal ismerték el, s még ugyanabban az évben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete kezdeményezésére a vállalkozók napján a Magyar Gazdaságért Díjat nyújtották át Sziráki Pálnak.

A Jászkun Volán az elmúlt években midibuszokat helyezett üzembe az autóbuszpark jobb kihasználásáért, és Szolnokon bevezette az intelligens utastájékoztató rendszert.

HOZZÁSZÓLÁSOK