Félmilliárdos veszteség az AXA Banknál

A magas betéti kamat nyomán negyedével nőtt a betétállomány, miközben a céltartalék-növelés miatt a mérleg szerinti eredmény 1,6 milliárd forintos pluszból közel félmilliárdos mínuszba fordult az első félévben.
NAPI, 2009. augusztus 28. péntek, 17:30

Az első félévet 455 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta az az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe. A hazai AXA Bank eredményromlását Füzes Sándor vezérigazgató szerint a céltartalékok volumenének növekedése eredményezte, amire - a szektor egészéhez hasonlóan - a hitelportfolió minőségében bekövetkezett változások miatt került sor.

A bank egyéb mutatói sokkal jobban festenek. A mérlegfőösszeg 13,3 százalékkal 323 milliárd forintra nőtt, az ügyfelekkel szembeni teljes követelésállomány 12,7 százalékkal 275,1 milliárd forintra emelkedett, míg a teljes betétállomány 26 százalékkal 38,2 milliárd forintra ugrott, a magas kamatot nyújtó megtakarítási termékeknek köszönhetően.

A bank 2009 első félévében 13,4 milliárd forintos kamatbevételt ért el, ami közel a duplája az egy évvel korábbi 7,5 milliárd forintnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK