Felvásárlás a magyar gázpiacon

Megvásárolta az amerikai UGI International cégcsoporthoz tartozó Flaga csoport a Total magyarországi PB-gáz üzletágát.
Napi.hu, 2015. november 3. kedd, 13:23
Fotó: Reuters

A Total tavaly novemberben jelentette be, hogy eladja magyarországi PB-gáz üzletágát az UGI International cégcsoportnak.

A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte. A Flaga bejelentése szerint ezután vette meg a Flaga csoport idén szeptemberben az üzletágat, a vételár a felek megállapodása szerint nem nyilvános.

A Total Hungaria Kft. tulajdonosváltásával egy időben a társaság neve is megváltozott, új neve Flaga Hungária Kft. lett. A Flaga Gáz Kft. és a Flaga Hungária Kft. párhuzamosan, közös irányítással, közös üzletpolitikával működik, termékeiket Flaga Gáz márkanéven forgalmazzák.

A tájékoztatás szerint mindkét vállalat változatlan létszámmal, a meglévő telephelyeken folytatja tevékenységét, leépítést nem terveznek. Ügyfeleik szerződései változatlan kondíciókkal továbbra is érvényben maradnak, a Total meglévő partnereit a Flaga Hungária Kft. változatlan feltételekkel szolgálja ki.

A Flaga szerint az összeolvadás a szolgáltatás színvonalának jelentős javulását eredményezheti, javul a logisztikai háttér, biztonságosabbá válik az ellátás, gyorsabban tudnak reagálni a megkeresésekre, rendelésekre.

Az UGI International nemzetközi PB-gáz forgalmazó vállalat, 13 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, éves forgalma több mint 7 milliárd amerikai dollár, 1929 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. Európai üzletét 1999 óta a Flaga cégcsoport viszi, amely 11 országban van jelen.

A Flaga Magyarországon 2006-ben lépett piacra. A Shell Gas 2009-es megvásárlásával vált az egyik vezető PB-gáz szolgáltatóvá. A Flaga Magyarországon tartályos és palackos PB-gázt forgalmaz, valamint jelentős részesedése van a hazai autógáz forgalmazásban is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

erdeinyuszi, 2015.11.03 15:40

@Pluralista: Mekkora így a magyarországi pb piacon a részesedése??? 50% körül lehet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pluralista, 2015.11.03 14:42

De jó, akkor mostantól amerikai cégtől vehetjük az orosz gázt. Amerikai áron. Azért remélem, legalább egy mikiegeret ráfestenek a palackokra...


Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html