Fertőzött zöldség - van, akinek kedvezett a helyzet

Új, biztonságos beszerzési forrás után néznek a kereskedelmi láncok a nagy mennyiségű gyorsfagyasztott termék visszahívását okozó lisztériafertőzés miatt. Ezt már a saját bőrén érzi a Mirelite Mirsa Zrt. is - adta hírül a cég.
Domokos László, 2018. július 10. kedd, 15:22
Fotó: Napi.hu

Az utóbbi évek legnagyobb körű termékvisszahívására került sor a napokban egy magyarországi üzemben gyártott gyorsfagyasztott áruk lisztériafertőzése miatt. A forgalomból olyan nagy mennyiségű árut kénytelenek kivonni a kereskedők, hogy a megfelelő kínálat biztosítása érdekében azonnal új, megbízható beszerzési forrás után kell nézniük.

Jelentősen megnőtt az elmúlt napokban a vásárlók és a kereskedők igénye a Mirelite Mirsa Zrt. gyorsfagyasztott termékei iránt - mondta Losó József, az albertirsai központú cég tulajdonos-elnöke. A magyar tulajdonban lévő társaság kínálata az elmúlt tíz év fejlesztései nyomán a hazai boltokban forgalmazott gyorsfagyasztott termékek szinte teljes körét felöleli, ezért képes kielégíteni a hirtelen megugró keresletet.

A 2003 óta teljesen magyar kézben lévő cég ma három gyárában Albertirsán, Miskolcon és Domoszlón állít elő gyorsfagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket, félkész és kész tésztás, valamint húsos termékeket. A 2016-ban vásárolt ceglédi üzemben a legkorszerűbb hűtési technológiát beépítő beruházás nyomán ősszel indul el a termelés. A több mint 200 dolgozót foglalkoztató vállalatcsoport árbevétele tavaly meghaladta a 4,6 milliárd forintot, forgalmának 40 százaléka tartósan külföldi értékesítésből származik.

A gyorsfagyasztott élelmiszereket sok vásárló Magyarországon csak mirelitnek hívja, a valóságban azonban a több mint 70 éves múltra visszatekintő hazai márkát csak a Mirelite Mirsa termékei viselhetik. Az 1945 óta létező, közismert "eszkimós" védjegyű Mirelite a fagyasztott termékek között a világ második legrégebbi márkája az amerikai Birds Eyes után.

Fotó forrása: Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK