Figyelmeztet a Tigáz: csalók járnak a nevükben az ügyfelekhez

Újabb ”trükkös szakemberek” jelentek meg a Tigáz-DSO Kft. ellátási területén, akik ezúttal ismét készülék korszerűsítés, valamint gázfelhasználói rendszer előzetes álla-potfelmérése címén próbáltak pénzt beszedni – közölte a cég, amely szerint a csalók a Társaság megbízottainak adva ki magukat igyekeznek megkárosítani az ügyfeleket.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 27. csütörtök, 13:59
Fotó: Reuters

Tovább folytatják a magukat Tigáz szakembereknek kiadó személyek a lakosság megtévesztését. A Tigázra hivatkozva az ellátási terület több megyéjében igyekeznek rávenni a gyanútlan fogyasztókat, hogy készülékük korszerűsítésére, vagy előzetes állapotfelmérésre kötött szerződéssel csaljanak ki belőlük pénzt. A cég értesülése szerint szerint sokan adtak át már akár több tízezer forintot is részükre.

A Tigáz-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy ők nem bíztak meg senkit azzal, hogy ilyen tevékenységet végezzen. A társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le - hívták fel a figyelmet.

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A Tigáz megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, Tigáz arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig megbízó levelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat. (Rezsicsökkentés: nagy veszteséget termelt a Tigáz-leány.)

A TIGÁZ munkatársai és megbízottai jellemzően a következő ügyekben kereshetik fel ügyfele-iket személyesen, otthonukban:

  • Műszaki átvétel
  • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
  • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
  • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
  • Mérőhely ellenőrzés
  • Mérőhely leolvasás
  • Hibaelhárítás
A Társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat meg-téveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasolják, hogy ne engedjék be a felhasználási helyre. Amennyiben visszaélése-ket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelez-zék ügyfélszolgálatukon a következő telefonszámon: 06 (80) 180-380.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.07.27 14:41

Biztos, hogy nem felismerhető a csaló????? A fideszesek arcára, homlokára oda van vésve - vigyázz, lopok, csalok, hazudok! Így sem??? Tényleg hülye a magyar.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html