Fontos feladatot kap a magyar Audi - itt a bejelentés

Győrben készülnek majd az Audi elektromos autóinak erőforrásai - közölte egy csütörtöki ingolstadti rendezvényen Hubert Waltl, a járműipari konszern igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja.
MTI-Eco, 2016. november 17. csütörtök, 16:28
Fotó: Reuters

A kérdésére azt közölte, most alakítják ki az Audi elektromosautó-portfolióját, arra, hogy készülnek-e ilyen járművek majd Győrben, konkrétum említése nélkül úgy válaszolt: a gyárban adottak ehhez a keretfeltételek.

Az MTI érdeklődésére Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke elmondta: 2018-2019 fordulójára tervezi az Audi az elektromos autók sorozatgyártásának kezdetét, s ezzel párhuzamosan indul meg az elektromos motorok előállítása a magyarországi üzemben. Már most is Győrben készülnek a prototípusok. Mint mondta, ez a gyár látja majd el a társaságot elektromos motorokkal.

Peter Kössler nem felelt arra a kérdésre, hogy mekkora beruházás szükséges a termelés megkezdéséhez, arra azonban utalt, hogy a társaság az utóbbi három évben átlagosan 300 millió eurónyi fejlesztést hajtott végre Magyarországon.

Elmondta: Győr fontos szerepet játszik a konszern életében annak kapcsán is, hogy itt fejlesztették, próbálták ki az emberi munkavégzés robotizált támogatását jelentő Smart Factory koncepciójuk számos elemét is, amelyeket aztán más gyáraikban is bevezetnek. Számos újdonság nem Győrbe érkezik, hanem Győrből jön - fogalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK