Fordulat a Zsolnaynál - megszólalt a vagyonkezelő

Folyamatban van a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vagyoni helyzetének felmérése – közölte az MTI megkeresésére kedden a pécsi társasághoz a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től kirendelt ideiglenes vagyonkezelő.
MTI, 2016. június 21. kedd, 15:40
Fotó: Napi.hu

Börcsök Sándor elmondta, hogy az ideiglenes vagyonfelügyelet kezdeti szakaszában "kiemelt feladat a társaság helyzetéről, operatív működéséről való tájékozódás, adatok bekérése". Ezután következhet a gyakorlati működési mechanizmusok kialakítása, "például a banki műveletek ellenjegyzésének technikája, vagy a rendes gazdálkodás körét meghaladó műveletek meghatározása".

Az ideiglenes vagyonfelügyelő az adós társaság vonatkozásában önálló cégjegyzési jogosultsággal nem rendelkezik, az ügyvezető helyét nem veszi át, feladata az adós tevékenységének felügyelete a felszámolási eljárás kezdetéig. Az ideiglenes vagyonfelügyelő "ellenjegyzési joga, így döntési kompetenciája a rendes gazdálkodás körét meghaladó ügyletek vonatkozásában áll fenn". A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hétfőn kapta kézhez ideiglenes vagyonfelügyelőként a Zsolnayhoz történő kirendelését - mondta.

Az Új Dunántúli Napló szombati számában írta, hogy pénteken ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki a Zalaegerszegi Törvényszék a porcelánmanufaktúrához. A bíróság a vagyonfelügyelő szervezetnek a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki, miután a Zsolnayt korábban stratégiailag kiemelt gazdálkodó szervezetté minősítették. A Zsolnay felszámolását a közelmúltban - információik szerint - egy, a West Hungária Bau Kft.-hez köthető cég kezdeményezte, amely megvásárolta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott 413 millió forintos hitelt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pecskeke, 2016.06.22 08:21

És teljesen véletlenül egy Fidesz közeli (WHB) cég vette meg az MFB-től a felmondott hitelállományt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html