Vízművek: rendkívüli intézkedések kellettek az óbudai tűz miatt

A vasárnap este Óbudán történt tűzeset és az annak következtében kialakult áramszünet rendkívüli intézkedéssorozatot követelt a Fővárosi Vízművek szakembereitől - írja a cég a Facebookon.
Szász Péter, 2020. január 15. szerda, 09:26
Fotó: Reuters

A főváros ivóvízellátását meghatározó négy nagy ivóvíz-betápláló gépház közül három, illetve a legfontosabb ivóvízbázis, a Szentendrei-sziget számos ivóvíztermelő létesítménye leállt, maga után vonva több további, a vízszolgáltatás szempontjából meghatározó jelentőségű berendezés leállását is.

Az azonnali hibajelzésnek köszönhetően a diszpécserek riasztani tudták a területileg illetékes szakembereket, akik több mint tíz objektumban hárították el a hibát és állították helyre a gépházak és kutak működését.

Az áramszünet rövid időre, egy alternatív vezeték beüzemeléséig átmeneti vízhiányt okozott. A nyomásingadozás miatt a második kerületben csőtörés volt. A II., X., XI. és XVI. kerületiek a megváltozott áramlási irány és sebesség következményeként kisebb zavarosodást tapasztalhattak az ivóvízben, amely azonban ülepítés után biztonsággal fogyasztható volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK