Úgy drágul az új budapesti Duna-híd, hogy még tervek sincsenek

A Galvani híd és a hozzá vezető út tervezése a leszerződött 1 milliárd 186 millió forint helyett 1 milliárd 518 millió forintba kerül, a műszaki tartalom változása miatt.
Németh Géza, 2019. szeptember 17. kedd, 13:49
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender módosítást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a következő volt: a budapesti Galvani utca - Illatos út vonalában építendő út tervezése, amely 7,4 kilométer hosszú és 2x2 sávos lesz, 7 csomóponttal, továbbá a 2x3 sávos 2 új közúti Duna híd (a Galvani híd, illetve a Soroksári híd) tervezése.

A szerződést a NIF 2017 júniusában írta alá a nyertesekkel, akik a következők voltak: Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., Unitef-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. és az Utiber Közúti Beruházó Kft. A tervezési idő 12 hónap volt.

A kormány 2018. decemberében határozott az út és a hidak megépítéséről. Az új budapesti Duna-híd (a Galvani híd) tervezéséhez szükséges egy független statikus, aki az elkészült terveket ellenőrzi. Az erre kiírt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. idén júliusban visszavonta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2019.09.18 01:07

Nem lopnak, hanem orbanositanak.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bobby11, 2019.09.17 14:39

Ez ilyen. Ha más a munka tárgya, más az ár. Minek erről cikket írni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html