Gazdát cserélhet a balatonfűzfői lőszergyár

Három érvényes vételi ajánlat érkezett a balatonfűzfői Rexplo 21 Lőpor Termelő és Kereskedelmi Kft. vagyontárgyaira kiírt, május végén lezárult nyilvános pályázatra, a legmagasabb ajánlatot tevő pályázatát elfogadták - közölte Vass Magdolna felszámolóbiztos.
MTI-Eco, 2011. május 30. hétfő, 19:45

A vételárat és a nyertest az adás-vételi szerződés megkötését, illetve a vételár megfizetését követően hozzák nyilvánosságra - közölte a felszámolási eljárás lebonyolító Ceres Kft. A nyertes pályázatot benyújtóknak a szerződéskötéstől számított 60 nap áll rendelkezésükre a lőporgyárért ajánlott ár megfizetésére. A céget legutóbb 120 millió forint plusz áfa irányáron hirdették meg.

Áprilisban a balatonfűzfői Rexplo 21 Kft. vagyontárgyaira kiírt pályázaton nem akadt vevő, nettó 160 millió forintért a meghirdetett ballisztikai laborra, gyártósorra, gépekre és a 11 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanegyüttesre.

A nagy múltú lőszergyár ellen a hitelezők kérésére indult felszámolási eljárás, a bejelentett összes hitelezői igény 162 millió forint. A felszámolási eljárás alatt - amely tavaly novemberben indult - a lőporgyártás fedezet hiányában szünetel, a dolgozók munkaviszonyát felmondták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.05.30 20:13

Meglehetősen félrevezető a cikk címe, ugyanis a rexplo csak lőport gyárt lőszert (töltényt) egy darabot sem, miközben van Füzfőn lőszergyártás is a
HALTECH Magyar Lőszergyártó és Rendészeti Technológiai Kft. (2000 ig ez volt a Nike Fiocchi )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html