Gazdát cserélt a csúcsvíz gyártója

Jelképes összegért, százezer forintért eladta a tulajdonos mosonmagyaróvári önkormányzat a csődvédelmi eljárás alatt álló Panta Aqua Zrt. részvényeit a Panta Invest Kft.-nek, amely mögött Orosz Tibor budapesti ügyvéd és befektetői csoportja áll, valamint a cég jelenlegi menedzsmentje. A felek ma írták alá a szerződést.
MTI, 2015. december 1. kedd, 14:17
Fotó: Stockfresh

A Szigetközi friss víz néven ismert terméket palackozó és forgalmazó cég optimális esetben jövő májusra kerület ki a csődvédelmi eljárás alól.

A Panta Aqua Zrt.-nek tavaly év végén 230 millió forint, az idei év első fél évében az előzetes mérleg szerint 160 millió forint volt a vesztesége. Emellett vannak olyan kintlevőségek, amelyek nem behajthatók, ezért már közel egy éve keresik a befektetőket. Az eladással a cél az, hogy a márka tovább erősödjön - mondta Árvay István polgármester.

A Panta Aqua idén szeptember 11-én került csődvédelmi eljárás alá, miután a tulajdonos mosonmagyaróvári, levéli, hegyeshalmi és mosonudvari önkormányzatok augusztus közepén egyhangúlag támogatták a csődvédelmi javaslatot. A veszteségek megszüntetéséhez szükséges 500 millió forintos tőkeinjekciót ugyanis nem tudták biztosítani, mert az önkormányzatok vállalkozói vagyona erre nem nyújt fedezetet.

A polgármester szerint a kisebb tulajdonhányaddal rendelkező önkormányzatok az eladás megkönnyítése érdekében térítésmentesen átruházták részvényeiket a 84,4 százalékban többségi tulajdonos mosonmagyaróvári önkormányzatra. Ennek oka többek között az volt, hogy az utolsó egy évben a mosonmagyaróvári önkormányzat finanszírozta a Panta Aqua Zrt. működését.

HOZZÁSZÓLÁSOK