Felvásárolt egy magyar biztosít a Generali

A Generali Biztosító megvásárolta a magyarországi Ergo biztosítók teljes biztosítási portfólióját, amelyet még április 2-án jelentettek be. Az akvizíció a két nagyvállalat közötti csoportszintű, a magyar mellett a szlovák piacra is kiterjedő tranzakció része. A társaság közleménye szerint az átvétel megtörtént.
Szabó Dániel, 2019. július 31. szerda, 09:21
Fotó: Getty Images

A Generali CEE Holding és az Ergo Austria International megállapodása értelmében a Szlovákiában működő Ergo Biztosító biztosítási állománya a szlovák Generali, míg a Magyarországon működő Ergo Életbiztosító Zrt. és nem-életbiztosítási tevékenységet folytató Ergo Versicherung Fióktelepe biztosítási állománya a magyar Generali Biztosító Zrt. portfóliójába olvad - írja közleményébe a társaság.

A magyar piacot érintő tranzakció tizenhétezer életbiztosításra, továbbá közel háromezer lakás-, illetve közel háromezer balesetbiztosításra terjed ki. Az ügyfelek számára az állományátvétel nem jelent változást, szerződéseik változatlan feltételek mellett élnek tovább. Az érintettek tájékoztatását a Generali Biztosító megkezdte.

HOZZÁSZÓLÁSOK