Gerendai megveszi a Lupa-tavat

A Sziget Fesztivál volt tulajdonosa a Magyar Nemzet információi szerint 118 millió forintért vehette meg a Lupa-tó harmadát. A tavon több strandot is kialakítanak majd hamarosan. Az eladó budakalászi önkormányzat zárt ülésen fogadta el az előterjesztést.
Papp Zsolt, 2017. február 24. péntek, 08:16
Fotó: Napi.hu

A képviselő-testület zárt ülésen fogadta el az eladásról szóló előterjesztést, de a Magyar Nemzet információi szerint a Sziget Fesztivál korábbi tulajdonosának 118 millió forintot kell fizetnie a tóért, pontosabban annak harmadáért.

Az árajánlatot egyébként nem Gerendaiék adták, az önkormányzat ugyanis - hivatalos értékbecslés alapján - ezen az áron hirdette meg az ingatlant, még február elején. Gerendai Károly a lapnak azt mondta, több év alatt nagyjából egymilliárd forintos beruházásra készülnek, és négy strandot hoznak majd létre.

Állítása szerint három évvel korábban megkereste őt a tó többi részének a tulajdonosa, az Óbuda Zrt., és jelezte neki, hogy hamarosan bezárják a Lupa-tavi bányát, így a területet hasznosítanák.

A tárgyalásokon arról tájékoztatták, van egy megállapodásuk az önkormányzattal, ami alapján megvehetik a település tulajdonában lévő részt is, de erről a jogról lemondanának, így az egész tó területén lehetne fejleszteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antonchigurs, 2017.02.24 12:38

Ez a csákó fosztotta ki az EstMédiásokat?
Remélem a pokolra kerül a lelke!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html