Gond van a minisztériumi Várba költözéssel

Eredménytelen lett a volt Magyar Királyi Pénzügyminisztérium rekonstrukciójának tervezésére kiírt tender - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.
Németh Géza, 2018. június 10. vasárnap, 17:10
Fotó: Napi.hu

A volt Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság tér 6. alatti épülete rekonstrukciójának tervezésére kiírt tender eredménytelen lett, miután a vállalási ár több mint duplája a rendelkezésre álló fedezetnek.

A nyílt közbeszerzés eredménytelenségéről szóló tájékoztatást az ajánlatkérő NGM-TÉR6 Beruházásszervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. közölte.

A kiírás még úgy szólt, hogy az átalakított épület a Nemzetgazdasági Minisztériumnak ad helyt, de miután újra lett Pénzügyminisztérium, vélhetően az fog majd beköltözni az épületbe.

Az épületet Fellner Sándor építész 1901-1903-as tervei, és egyéb dokumentumai - köztük a 1908-as Fellner album alapján -, a "Fortuna-ház" a műemléki értékeit szem előtt tartva állítják helyre.

A telket a Budai Várban a Szentháromság tér, a Hess András tér, a Fortuna köz és az Országház utca határolja.


Az épületnek rendelkeznie kell reprezentatív terekkel, konferencia teremmel, tárgyalókkal, a dolgozók befogadásához szükséges mennyiségű és minőségű irodai terekkel, könyvtárral, irattárral, és kiszolgáló helyiségekkel/területekkel (teakonyhák, vizesblokkok, dolgozói étkezdék, büfék, raktárak, épületgépészeti és épületvillamossági helyiségek, parkoló helyek stb.).

A rekonstrukció során - a bővítménnyel együtt - várhatóan kialakuló épület nettó szintterülete nettó 32 ezer négyzetméter lesz.

Két opció volt

A felhívás két opciót is tartalmazott, amelyeket a kiíró tetszése szerint hívhatott le. Az egyik a tervezői művezetés többlete, a másik pedig a 32 ezer négyzetméteren felüli terült megtervezése volt.

Időközben kiderült, hogy mindkét opcióra szükség lesz, így azok ellenértékével is kalkulálni kell.

A kiíró rendelkezésére álló összeg - hazai forrásból - 1 milliárd 8 millió forint. A legjobb ár-érték arányú ajánlatban - ezt a győri székhelyű TSPC Kft. és a fővárosi TIBA Építész Stúdió Kft. adta be - az opcióval együtt 2 milliárd 261 millió forint szerepelt.

A másik elfogadott ajánlatban - a Mányi István Építész Stúdió Kft. ajánlatában - 2 milliárd 170 millió forint szerepelt.

Mindkettő több mint duplája az ajánlatkérőnél rendelkezésre álló összegnek, ezért jogszerűen lehetett eredménytelennek nyilvánítani a közbeszerzést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ilsi, 2018.06.11 04:57

STOP MACSKA A PARLAMENTBEN ? migránsmacska- rejtegetés büntetendő
-Börtönner sújtható, aki
*menekülő macskákat fogad be,
*macskabandákat egerésztet,
*idegen macskanépeket telepít be.
Az alkotmánymódosítás nem érinti az egértársadalmakat - ha azok kizárólag magyar egerekből állnak.
-Kicsik vagyunk, de jók ugribugriban. - mondta.
-Élő írók a villamoson után: élő politikusok a trolin. Szotyolával, gumicukorral etetni tilos.
-Kibírtuk Horthyt, Szálasit, Rákosit, Kádárt ? egy Orbán már meg sem kottyan nekünk!
-Vörös csillaggal mentem ki az utcára, rögtön bilincsbe vert két rendőr. -Hát azok? Mutattam az árpádzászlósokra. -Azok csak több zebrát akarnak a gyalogosoknak.
-Mindig ugyanazok mondják el ugyanazt ugyanazoknak.
-Ti vagytok a világ leggazdagabb országa, milyen problémátok lehet? - kérdeztem egy osztrákot. -Csak egy problémánk van: ti magyarok.
-Egy bolgár tehéncsorda áttévedt Szerbiába. Az EU nem akarta visszafogadni. (Csak a marhák mennek visszafelé).
-A Halál megállt az ajtóban. Köhintett. Semmi. Mindenki a kütyüjét vakarászta. ÉN A HALÁL VAGYOK! - recsegte és dobbantott, Süket csend. Mérgesen földhöz vágta a kaszáját és el.
-A falu óriásit fejlődött: régen nem volt szemeteskocsi, most van. Nem volt szennyvízcsatorna, most van. Nem volt kábel-tv, most van. Ja, hogy sem szemét, sem szennyvíz nem volt? És maguk énekeltek, táncoltak? Micsoda elmaradottság!
-Ha megtelefonálom, mit mesélek, ha haza érek?
-Kimentem a piacra, hát a paradicsom mindenütt 598 Ft. Azt mondták, az éjszaka angyal jelent meg nekik és ezt súgta meg. Jól van, mondom, most elmegyek a gazdasági versenyhivatalhoz, hogy járt-e náluk is az angyal?
-Végigolvastam a gyógyszer-cetlit, a végén: mellékhatása ritkán halálos /KLACID/-
-Mellékhatások: Lásd orvosi lexikon A-Z.
-Összecseréltek a műtőben, mert veszekedtek a sebészek, de mázlim volt, mert a hullaházban is veszekedtek a boncnokok és visszacseréltek az eredetire.
-Mikor rendőr voltam, elmeszeltem egy gyorshajtót 100 pénzre, de bevittek műtétre, hát nem fölismert a sebész!
-Mindenki azt hiszi, ha A-ból B-be megy, ott jobb lesz neki. Csak amikor millióan az egész ABC-t bebarangolták, akkor látják, hogy nem. (Vagy akkor se).
-Nagy futball-istállók júliusban ?fedeztetnek?, mert a tavaszi gyerek lesz a legjobb futballista. A karácsonyi selejt.
-Revideálták Tróját: Nem Heléna miatt tört ki a háború, hanem az anyósa miatt. (El akarta adni az aranyalmát).
-Megnyomtam a gombot ? és ott beszélt a miniszterelnök úr a konyhámban. ?...a migránsok...megvédjük... a haza...? Bocs, elnök úr, de át kell magát raknom, ide, a szemetesre, kell a hely a főzéshez. ?...ránk törnek... nem engedjük...? Jaj, ne haragudjon, magára esett egy kis paradicsomszósz. -Morzsi! Nem mész! Mit csinálsz? Ez a miniszterelnök úr!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html