Gyerünk Firenzébe Caravaggiot nézni!

Új légitársasággal és desztinációval bővül a ferihegyi repülőtér kínálata: december 7-től közvetlen légi kapcsolatot teremt Firenze és Budapest között a Meridiana légitársaság - adta hírül a Budapest Airport közleménye.
NAPI Online, 2006. november 16. csütörtök, 15:30
Fotó:

Itália talán legnevezetesebb városát eddig csak római, vagy milánói átszállással lehetett repülőn elérni Budapestről. De mostantól az olasz fapados légitársaság Airbus-319-ese heti kétszer, csütörtökön és vasárnap közlekedik majd a toszkán és a magyar főváros között, s ez remek alkalmat teremt hétvégi kirándulások szervezésére.

A Meridiana új légitársaság Ferihegyen, az olaszok korábban nem szálltak le a budapesti repülőtéren, s személyében egyben a tizedik fapadost is köszönti a Budapest Airport. A fapadosok immár 28 európai célállomásra indítanak járatokat Ferihegyről.

Az új úttal tovább erősödik a Budapest Airport itáliai kapcsolatrendszere. Öt menetrendszerinti légitársaság (Alitalia, Malév, Meridiana, SkyEurope, Wizzair) kínál járatokat hat olaszországi városba (Bologna, Firenze, Milánó, Nápoly, Róma, Velence).

Az olasz-magyar légiközlekedési piac jelentősen növekedett az elmúlt években. 2005-ben 314 481 olasz turista és üzletember érkezett repülővel Magyarországra, 93 ezerrrel több, mint 2004-ben (akkor 221 797 fő érkezett). Részarányuk a ferihegyi utasforgalomban elérte a 3.9 százalékot.

A Meridianát 1963-ban alapították azzal a céllal, hogy fellendítse a Szardíniában beutazó turizmust, hiszen a szigetet azt megelőzően csak tengeri úton lehetett megközelíteni. A társaság működésének első két évtizedében Olaszországon belüli utakra koncentrált, s 1991-ben döntött úgy a társaság vezetése, hogy kilép a nemzetközi porondra, s Európa nagyvárosaiba indít járatokat Firenzéből és Veronából. A társaság 2003-ban döntött úgy, hogy a low-cost üzleti modell szerint működik tovább, s 9 eurós utakat hirdetett meg. A Meridiana 2004-ben 3,6 millió utast szállított.

HOZZÁSZÓLÁSOK