Gyorsan megszokták a készpénzmentességet a Szigeten

Több mint kétmillió tranzakciót bonyolított a Metapay a Sziget fesztiválon.
NAPI, 2012. augusztus 15. szerda, 15:56
Fotó: Napi.hu

A Metapay Fesztiválkártya-rendszer 2,2 millió tranzakciót bonyolított le sikeresen a Sziget fesztiválon; idén a forgalom 55 százalékát a bankkártyás feltöltés adta - közölte a Metapay szerdán az MTI-vel. A magyar tulajdonú pénzügyi-informatikai szolgáltató cég készpénzmentes fizetési megoldások megvalósításával foglalkozik.

A közlemény szerint a Metapay Fesztiválkártya-rendszerén keresztül idén eddig több mint 3 300 000 tranzakciót kezelt négy hazai fesztiválon, az OTP Klub Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget rendezvényein.

Az idei Szigeten 26 feltöltőponton csaknem 150 pénztáros és hosztesz segítette a rendszer működését, a háttérben pedig további munkatársak biztosították a rendszer informatikai támogatását, üzemeltetését és az elszámolást - idézi a közlemény Lévai Gábort, a márkát tulajdonló Meta-MPI Kft. ügyvezetőjét, aki hozzáfűzte, hogy a Sziget területén 1200 terminál működött.

A most zárult Szigeten a Fesztiválkártya-rendszer Facebook összekötéssel is gazdagodott: a felhasználók regisztrálhatták magukat Facebook-bejelentkezéssel, így - ha engedélyt adtak rá -, a hírfolyamban megjelent, hogy merre és mikor jártak, fizettek a Sziget területén - olvasható a közleményben.

Bemutatkozott egy másik újdonság, az elektronikus beléptetés-ellenőrző rendszer is, amelynek keretében a Metapay a saját bázisára való beléptetést már a maga által fejlesztett, csippel ellátott karszalaggal oldotta meg - hívja fel a figyelmet a cég. Ez egyaránt alkalmas volt fizetésre és a belépési jogosultságok ellenőrzésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK