Gyorsutat kap az esztergomi Suzuki

Indul az M1-es autópálya és Esztergom közötti új, R11-es gyorsút tervezése, nettó kétmilliárd forintért.
Németh Géza, 2018. január 13. szombat, 07:40
Fotó: Napi.hu

Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 960 millió forint helyett 1 milliárd 896 millió forintért, a Constreal Mérnöki Iroda Kft. tervezheti az M1-es autópálya és Esztergom közötti új, R11-es gyorsutat. A közbeszerzés eredményét a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

Az R11 jelű gyorsút a Bicske és Mány között megépülő új M1-es autópálya csomóponttól indulva, Zsámbékot, Tököt, Perbált és Tinnyét nyugatról elkerülve halad tovább. A 10-es számú főutat és a Budapest-Esztergom vasútvonalat külön szintben keresztezve jut el a 2x2 sávosra bővítendő 117-es számú főútig, és ezen fut be Esztergomba. Az új út 32 kilométeres lesz és 2x2 sávval épül meg. A tervezés ideje 19 hónap.

Orbán Viktor miniszterelnök 2012. novemberében, a Magyar Suzuki Zrt. és a kormány közötti stratégiai megállapodás aláírási ünnepségén jelentette be a kormány azon döntését, hogy megépítik az Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakaszt.

A tervezési szerződést december 4-én kötötte meg a NIF a nyertessel. Indult még a közbeszerzésen a Roden Kft., az Utiber Kft., és közösen a Főmterv Zrt., a Tura-Terv Kft. és Unitef-83 Zrt. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK