Gyurcsány fia veszi át a családi céget

Gyurcsány Tamás átvette Dobrev Klárától a két Altus-cég vezetését - írja a hvg.hu, amely szerint az Altus Zrt.-t felszámolják, az Altus Portfólió Kft.-ben pedig pénzügyi befektetéseket kezelnek majd.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 14. szerda, 15:23
Fotó: Getty Images

Az 1997-ben született Gyurcsány Tamás, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc középső gyermeke vette át július elején óa két családi vállalkozást. Ennek oka, hogy édesanyja a DK színeiben a májusi EP-választásokon mandátumot nyert Brüsszelben. Azt, hogy az Altus Zrt.-t felszámolják, ha bejut a testületbe, még a választás előtt megígérte. Sőt azt is vállalta, hogy felmondják a nemzetközi konzorciumban kötött szerződéseiket is, így azt is, amelyet az Európai Bizottsággal kötöttek.

Az Altus Zrt. sokáig Gyurcsány Ferenc érdekeltsége volt, tulajdonosa 2016 óta Dobrev Klára, a cég tanácsadással és elemzéssel foglalkozik - közölte róla a hvg.hu, amely szerint Gyurcsány Tamás feladata itt félévig fog tartani, amíg levezényli a felszámolást.

Tavaly rossz éve volt a társaságnak: 33 millió forintos árbevétel mellett csak 1,8 millió profitot termelt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rockjano, 2019.08.14 17:57

@henker: Ne izélj már ... Mészáros nem naponta keres 1,8 millát hanem szerintem óránként... az a minimum...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2019.08.14 17:43

Nulla semihez nem értő Gyurcsány. Mérszaros Lőrinc cégbirodalma naponta termel 1,8 millió forint hasznot!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html