Habony máris fontos listára került fel - magyar lesz az új RTL-vezér

Tényként közölte a társaság ideiglenes vezérigazgatója egy csütörtöki budapesti rendezvényen, hogy házon belülről kerül új vezető az RTL Magyarország Zrt. élére.
MTI, Napi.hu, 2015. május 7. csütörtök, 23:32
Fotó: Napi.hu

"Az RTL Magyarország következő vezetője a jelenlegi menedzsment egyik tagja lesz" - fogalmazott Andreas Rudas, aki az RTL-médiacsoport közép-európai és ázsiai ügyekért felelős regionális alelnöke és a magyar leányvállalat felügyelő bizottságának elnöke is. A hivatalba lépés időpontjáról csak annyit mondott el, hogy a döntést hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Március 10-én jelentette be a luxembourgi székhelyű nemzetközi médiacég, hogy az RTL-csoport Andreas Rudast nevezte ki - azonnali hatállyal - a társaság ideiglenes vezérigazgatójává. Andreas Rudas megtartja eddigi pozícióját is, így továbbra is az RTL Csoport közép-európai és ázsiai ügyekért felelős regionális alelnöke marad.

Dirk Gerkensnek (képünkön), aki 2001 óta sikeresen vezette az RTL Magyarországot, vezető beosztást ajánlottak az RTL Csoporton belül - írták. Korábbi sajtóhírek szerint az, hogy nem hosszabbították meg korábbi posztján Gerkens megbízatását, annak az állítólagos megállapodásnak a része, amelynek keretében a kormány - Brüsszeli nyomásra - átszabta az eredeti verziójában a leginkább a tévécsatornát sújtó reklámadót. A csoport már akkor jelezte a médiaház: szeretnék, hogy az RTL Magyarország új vezetője helyi magyar legyen.

Nem Gerkens, de RTL-es a legbefolyásosabb
Ismét az RTL Klubot működtető társaság egyik vezetőjét ítélte a legbefolyásosabb hazai médiairányítónak a Marketing&Media kommunikációs szaklap és a Magyar Reklámszövetség (MRSZ). A szakmai zsűri által meghozott, csütörtökön Budapesten bejelentett döntés szerint - a 2008-as indulás óta először - nem Dirk Gerkens, a kereskedelmi csatorna posztjáról nemrégiben távozott vezérigazgató, hanem Vidus Gabriella kereskedelmi igazgató került az M&M Top 50 lista élére.
A lista második helyezettje Bayer József, a Ringier Axel Springer Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, őt követi Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója, Habony Árpád, a Modern Media Group társtulajdonosa és Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.
Hatodik Mihók Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója, hetedik Andreas Rudas, az RTL-médiacsoport közép-európai és ázsiai ügyekért felelős regionális alelnöke, egyben március közepe óta a médiacég magyarországi vállalatának ideiglenes vezérigazgatója.
A nyolcadik helyen Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója, a kilencediken - Mahir-, Hung-Ister- és Publimont-érdekeltségével - Simicska Lajos, míg a tizediken Simon Zsolt, a TV2-t működtető társaság két társtulajdonos-ügyvezetőjének egyike végzett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.05.08 12:04

....magyar ?????...hahaha ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html