Hamarosan aláírják az E.ON-szerződést

Március 19-én állami kézbe kerülhet a hazai gázkereskedelem döntő része, ezen a napon ugyanis minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a felek aláírják a német E.ON két hazai leánycégének eladásáról szóló megállapodást.
MTI, 2013. március 1. péntek, 07:30
Fotó: Napi.hu

A A Magyar Nemzetnek több forrásból is megerősítették az Energiafocus.hu portál információját, miszerint a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. legközelebb március 19-én tart majd rendkívüli közgyűlést, és ezen születik meg a végső döntés a tranzakcióról. Ez alapján pedig az adásvételi szerződés aláírása már aznap végbemehet, ám ha erre valamiért mégsem kerülne sor, akkor az azt követő néhány napban mindenképpen szentesítik az egyezséget a felek.

Az Energiafocus.hu szerint az MVM szempontjából nem feltétlenül kedvezőtlen a megállapodás késleltetése, mert így pontosabbá válhat a kép arról, hogy az állami energetikai társaság pontosan mekkora gázkészletet vesz majd át. A meglévő készletért várhatóan a 600 és 800 millió euró között valószínűsített vételár mellett külön kell majd fizetnie az MVM-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK