Használtautó-vásárlás: erre a hírre senki sem számíthatott

Az autó nem fehérnemű, ezért eléggé meglepő, hogy a Wallis használtautó-telepéről 24 autót loptak el, amire csak az év eleji leltárnál jöttek ár a cégnél. A lopott autók vásárlói nagyon megjárták.
Komócsin Sándor, 2020. június 15. hétfő, 08:17
Fotó: Police.hu

Januárban, amikor év eleji leltárt tartottak a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyén, a használt kocsik, döntően BMW-k ellenőrzésének eredménye sokkolta a cég munkatársait. A belső nyilvántartás szerint a meglévők mellett még 24 autónak kellett volna ott állnia a kerítéssel körbevett, sorompóval, kamerával és őrbódéval felszerelt parkolóban, csakhogy nyomuk sem volt - írja a 24. hu.

P., az egyik vásárló, aki vétlenül belekeveredett az ügybe azt mondta a hírportálnak: a Wallis Könyves Kálmán úti kereskedésében egy használt BMW-t vettek, a gépkocsiban mindössze pár ezer kilométer volt. Az adásvételi szerződést P. bemutatta lapunknak, és azt mondta, a vételárat a helyszínen készpénzben fizették meg.

Aztán a rendőrség egyszer csak lefoglalta a P. által használt BMW-t azzal az indokkal, hogy a kocsi körözés alatt áll. P. először azt hitte, tévedésről lehet szó, de hamar kiderült, hogy nem - az autó hónapok óta egy rendőrségi telepen áll. A P.-nek adott indoklás szerint azért, mert a gépjármű feljelentés tárgyát képezi.

Az ügyről nehéz hivatalos információt szerezni, a hírportál úgy tudja, hogy a Wallisnál arra gyanakodnak, hogy egyik értékesítőjük, aki jó ideje náluk dolgozott, ám a rendőrség letartóztatta, a papírokkal és kulcsokkal együtt kivitt a használtautó-telepről járműveket, azokat külső helyszínen adta át az új tulajdonosnak, a szerződéseket meghamisította, a pénzt pedig eltette.

Nem zárható ki, hogy egy külsős autónepper is segédkezett ebben. Ez a történet azonban több ponton ellentmond P. esetével, aki azt állítja, hogy bent, a Wallisnál fizette meg a vételárat, és erről szerinte a cég rendelkezik is videófelvétellel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nandras51, 2020.06.15 23:41

Amíg a rendőrség nem köti össze az eredetiségvizsgálatot és a lopott járművek listáját a tulajdonosváltás bejelentésével, és nem intézkedik azonnal, az államnak kéne vállalnia minden költséget, vagyis a jóhiszemű vevőknek minden fillérjüket (átírással, rendszámokkal együtt) vissza kéne adnia, amit egy lopott és később lefoglalt autóért kifizettek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.06.15 10:19

szerintem a Wallis a hibás
miért nem betonozta le az autókat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html