Túltolt túlórák - megszólalt a Henkel

Közleményben reagált a Henkel Magyarország Kft. arra a nagy visszhangot kapott hírre, mely szerint a cég körösladányi gyárában akár heti 68 órára is beoszthatják dolgozni a munkavállalókat. Szerintük a rugalmassághoz nélkülözhetetlen a munkaidőkeret alkalmazása, ám erről mindig konstruktív egyeztetés zajlik. Kiemelték azt is, hogy a társaságnál számos juttatás elérhető, egyebek közt 13. és 14. havi fizetés is.
K. Kiss Gergely, 2019. január 8. kedd, 12:57
Fotó: Reuters

Nemrég Dávid Ferenc leköszönt VOSZ-főtitkár kiszivárogtatására derítették ki, hogy a Henkelnél már az új túlóra-szabályok hatályba lépése előtt bevezették a 68 órás munkahét lehetőségét. A német gyökerű társaság közleménye szerint a folyamatosan változó (FMCG) piaci igényekhez való alkalmazkodáshoz a körösladányi üzem gyártási folyamatainak rugalmassága nélkülözhetetlen. Ez biztosítja a gyár növekedését, a beruházásokat, a munkahelyek fenntartását és új munkahelyek teremtését. Ennek a rugalmasságnak az érdekében alkalmazzák a munkaidőkeretet már több mint 15 éve. Jelenleg ezen gyakorlaton a kollektív szerződésekben nem kíván változtatni a Henkel, függetlenül a munka törvénykönyve 2019-es változásaitól.

A Munka törvénykönyve már 2002 óta lehetővé teszi az egyenlőtlen munkaidőbeosztás, azaz a munkaidőkeret alkalmazását, mely számos hazai vállalatnál alkalmazott, törvényes munkaszervezési eszköz. A körösladányi gyárban az érdekképviselet és a vezetőség között a munkaidőkeret 2003-as bevezetése és kollektív szerződésbe foglalása óta folyamatos, konstruktív egyeztetés zajlik, mely alapján a munkavállalók érdekében egyre több védelmi pontot és jelentős kedvezményeket építettek be a munkaidőkeret szabályozásunkba. Ezzel a pozitív gyakorlattal a Henkel felelősségteljes munkáltatóként jár el munkavállalói védelmében, miközben törekszik a versenyképes működés fenntartására - állítja a vállalat.

A vállalat szerint kollektív szerződésük hosszú évek óta számos juttatást és anyagi támogatást biztosít munkatársaiknak és családjaiknak, mint például a 13. és 14. havi fizetés, a minden dolgozónk számára egységes bruttó 700 ezer forintos Cafeteria keretük tartalmaz évente teljes körű preventív szűrővizsgálat és korlátlan hozzáférés magánklinikai orvosi ellátáshoz, táppénzkiegészítés 30-90 nap között, gyermek születése esetén pénzbeli támogatás, iskolakezdési támogatás még a felsőoktatásban résztvevő gyermekek után is, kamatmentes kölcsön lakásvásárláshoz, vagy felújításhoz, saját termékek kedvezményes vásárlása - a teljesség igénye nélkül.

A körösladányi gyáruk több, mint 60 km-es sugarú körben számtalan településről vonzza a munkavállalókat. Ez a Henkel szerint köszönhető az átlagon felüli bér- és juttatási rendszerünknek, a modern munkahelyi környezetnek, és a Henkel társadalmi szerepvállalásának Körösladányban. Aktív tagja vagyunk a helyi közösségnek, non-profit szervezeteket, egyesületeket támogatunk, önkéntes munkatársaink által fenntarthatóságra oktatjuk a fiatal generációt a környező települések általános iskoláiban, a már tradicionálisnak nevezhető Henkel Majális rendezvényein nemcsak munkatársaink és családtagjai, de a helyi közösség tagjai is ingyenesen vehetnek részt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Borisz1106, 2019.01.08 21:23

@Panzerkraftwagen_Drei: Cefre! Fingod neked nincs semmiről! Munkaidő-keretben dolgozunk ráadásul megszakítás nélküli, folyamatos, készenléti munkakörben. Már 7 éve! Szóval nekem Te ne magyarázd már meg, hogy mi az a munkaidőkeret!
Nézegesd a Gazprom árfolyamát inkább! Karácsony óta emelkedik szépen. Azzal foglalkozz! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

_Jhony, 2019.01.08 20:25

"Ennek a rugalmasságnak az érdekében alkalmazzák a munkaidőkeretet már több mint 15 éve. Jelenleg ezen gyakorlaton a kollektív szerződésekben nem kíván változtatni a Henkel, függetlenül a munka törvénykönyve 2019-es változásaitól.""

Vagyis köszönik szépen a kormány nekik ne szabja megy hogyan dolgoztatják a rabszolgáikat! De az állami támogatásért és adókedvezményekért tartják a markukat!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.01.08 17:44

@Borisz1106: Számolgatsz, mint Kohn bácsi az üres boltban? Ha annyira tetszik, akkor menj el dolgozni a Henkelhez heti 68 órában, de másoknak inkább ne oszd az észt olyasmiről amiről f..god sincsen, Móricka.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2019.01.08 17:33

Sima munkaidő-keretben foglalkoztatják a munkavállalókat már 2003. óta. Mit kell ezen még tovább csámcsogni?
68 óra úgy jöhet ki, hogy 60 órát munkaidő-keretben és 8 órát rendkívüli munkavégzésben (túlórában) dolgozik a munkavállaló. DE: ha a munkavállaló 60 órát dolgozott az egyik héten akkor 2,5 fél napot otthon lesz egy másikon. Azért +2 hónap fizetésért meg 700 e Ft cafeteria keretét simán vannak akik ezt az egyenlőtlen munkaidő-beosztást bevállalják! Van az a pénz, hogy úgy mondjam. Ráadásul erre a szakszervezet is rábólintott 15 éven keresztül (hiszen kollektív szerződésük is van).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.01.08 17:21

HENKEL, mint munkahely, nem kell!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html