Hol telelünk az idén: sípálya vagy tengerpart?

Elsősorban Ausztriába járunk síelni, de vannak honfitársaink, akik egzotikus helyeket választják a téli hónapokban.
NAPI Online, 2007. szeptember 17. hétfő, 11:30
Fotó:

A magyar utazók 14 százaléka megy síelni a téli hónapokban, több mint kétharmaduk Ausztriában hódol szenvedélyének, de sokan érdeklődnek a szlovákiai síterepek iránt - derül ki a az index.hu utazási melléklete, a C-Travel.hu 7100 fős mintán végzett felméréséből.

Ugyanakkor tovább növekszik azon utazók száma is, akik belföldi szálláshelyen szeretnének pihenni. Elsősorban a négycsillagos vidéki wellness-szállodák a népszerűek, hiszen a megkérdezettek mintegy 40 százaléka tervez eltölteni egy-egy hétvégét valamelyik hazai wellnesshotelben.

A síelés mellett a válaszadók 8 százaléka tervezi, hogy egzotikus utazáson (Thaiföld, Bali, Kuba, Maldív-szigetek stb.) vesz részt az elkövetkező hónapokban. A repülőjegyét és utazását - a kérdőívet kitöltők - 68 százaléka interneten keresi és/vagy rendeli meg.

A felmérésből kiderül továbbá, hogy az index.hu utazási mellékletének (C-Travel.hu) felhasználói között kiemelkedő - 60 százalékos - arányban vannak a felsőfokú végzettségűek; illetve szintén magas - 21 százalék - a vezető beosztásúak vagy saját vállalkozás irányításában résztvevők száma. Kereset szempontjából is az országos átlag felett vannak az oldal látogatói, hiszen a válaszadók 62 százaléka nettó 200 ezer forint vagy ezt meghaladó havi fizetésből él. A megkérdezettek között a kereskedelemben és pénzügyi területen foglalkoztatottak aránya a legnagyobb, 25 százalékos, 8 százalék az idegenforgalomban és 6 százalék pedig a humánerőforrás területén dolgozók aránya.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

morab, 2007.09.17 13:05

Az utazók 14%-a vagy a válaszadók 14%-a megy síelni? Nagyon nem mindegy...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html