Hőségriadók nélkül is özönlöttek a fővárosi strandokra

Bő 1,2 millióan váltottak jegyet főszezonban a budapesti fürdőkbe, ami azt jelzi, hogy az esős, hideg június ellenére sem tört meg az évek óta tartó folyamatos forgalomnövekedés - írja a Világgazdaság szerdai száma Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója tájékoztatása alapján.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 19. szerda, 07:43
Fotó: Pixabay

A nyáriasan meleg május 21 százalékos többletet hozó, kiugró látogatottságú napjai után teljes fordulatot vett az időjárás, aminek következtében júniusban 19 százalékos visszaeséssel indult a strandszezon - idézi az MTI.

Mindezek után júliusban 6 százalékos, augusztusban pedig 8 százalékos többlet mutatkozott a látogatószámban, ami kifejezetten jó eredmény - emelte ki Czinege Szilvia -, hisz a tavaly nyári sorozatos hőségriadók miatt magasan volt a bázis, amelyet sikerült túlszárnyalni, olyannyira, hogy 2017 nyarának kiugró forgalmához képest is plusszal zárult az augusztus.

Ekkor a tizenhat éve feljegyzett 530 ezres havi rekordot megközelítő, 522 ezer napijegyvásárlóig jutottak a budapesti strandok és gyógyfürdők. Tavaly, a tartósan és nagyon meleg augusztusban a 461 ezer napijegyes fürdőző is kimagaslónak számított.

Képünk forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK