A W6 2291-es számú járat reggel hét óra után nem sokkal szállt fel a budapesti repülőtérről, majd a felszállást követően Budapestet Délről megkerülve visszafordult - olvasható a szakportálon.

A személyzet a portál szerint sürgősségi helyzetet jelentett, majd a felszállást követően mintegy 20 perccel biztonságosan leszálltak a repülőtéren. A hírek szerint azért döntöttek a visszafordulás mellett, mert azonosítatlan, füst szerű szagot éreztek a repülőgép utasterében, bár füstöt nem tapasztaltak.

A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a leszállást követően átvizsgálták a repülőgépet, de nem találtak rendellenességet, majd a repülőgép a számára kijelölt állóhelyre gurult, ahol megkezdték a repülőgép műszaki átvizsgálását.

Az utasokat egy másik repülőgép szállítja el Dortmundba.

A légitársaság a portállal azt közölte:

"Március 5-én a Wizz Air W6 2291 számú, Budapest-Dortmund járata röviddel felszállás után elővigyázatosságból visszatért Budapestre, mivel a kabinban szokatlan szagot észleltek. A repülőgép rendben leszállt, jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air másik repülőgéppel fogja üzemeltetni a járatot. A Wizz Air elnézést kér az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra."