Húszmilliárd forintot kaphat az Audi

Több mint húszmilliárd forinttal járul hozzá a magyar állam a győri Audi 900 millió eurós beruházásához - közölte az Autopro.hu értesülését a Kisalföld.
MTI-Eco, 2010. október 1. péntek, 09:54
Fotó:

Az autopro.hu magukat megnevezni nem kívánó - de megbízhatónak titulált - forrásokból úgy értesült, meghaladja a húszmilliárd forintot az Audi győri beruházásához juttatott állami támogatás összege. A múlt heti sajtótájékoztatón Orbán Viktor miniszterelnök csak annyit mondott, hogy az Audi győri beruházáshoz kap állami támogatást, ennek összegéről azonban október közepén dönt a kormány.

A Daimler Kecskeméten 800 millió eurót ruház be, s ehhez 22,1 milliárd forintos állami támogatás jár, a portál szerint ennél kevesebbet az Audi sem kaphat, hiszen beruházása nagyobb mint a Mercedesé, annál jóval több embert alkalmaz majd a társaság. A lap értesülései szerint az ingolstadti autógyár is megfogalmazta kérését a kormány felé, ami ugyancsak húszmilliárd forint feletti összegről szól.

Az Audi húszmilliárdját erősítheti a portál szerint az ugyancsak a múlt héten bejelentett Opel-beruházás is, amelynek állami támogatását a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján ugyan közzétette, 7,5 milliárd volt olvasható, igaz, ezt néhány nappal később a minisztérium visszavonta.

HOZZÁSZÓLÁSOK