Hűtődömping Jászberényből

Az Electrolux Lehel Kft. jászberényi hűtőszekrénygyára az idén 100 ezerrel több készüléket állít elő, mint tavaly - mondta Szentpéteri Ferenc, a gyár igazgatója az MTI-nek. Hozzátette: hűtőszekrényből 670 ezret, fagyasztószekrényből 270 ezret, felülfagyasztós kombinált hűtőből 460 ezret , amíg fagyasztóládából 530 ezret állítanak elő várhatólag Jászberényben az idén. Az igazgató kifejtette: az idén a fagyasztóládák iránti kereslet lényegében nem változott, megnőtt viszont a kombinált, felül fagyasztós gépek iránti igény. E termékből mintegy 90 ezerrel állítanak elő többet 2007-ben, mint tavaly. A termelés bővülése miatt a két gyár - a jászberényi és a nyíregyházi - mintegy 80 fővel növelte idén a dolgozók számát, ami így éves átlagban eléri az 2140 főt. Szentpéteri Ferenc elmondta: az alkatrészeknek mintegy 50 százalékát évek óta a magyar beszállítóktól vásárolják. A piaci trendekről közölte: nagyon nehéz előre megmondani, hogy melyik termékből, mikor mennyit vásárolnak. Ha például meleg az időjárás és Lengyelországban jó az epertermés, vagy Skandináviában jól alakul a horgász- és vadász szezon, egy-két hét alatt megnőhet a kereslet például a fagyasztók iránt, de ennek az ellenkezője is előfordulhat. Ezért az egyik legnagyobb kihívás az, hogy a termelés rugalmasan kövesse a szezonalitást.
NAPI Online, 2007. szeptember 23. vasárnap, 11:55

Hűtőszekrényből 670 ezret, fagyasztószekrényből 270 ezret, felülfagyasztós kombinált hűtőből 460 ezret , amíg fagyasztóládából 530 ezret állítanak elő várhatólag Jászberényben az idén - mondta a szakember, hozzátéve: az idén a fagyasztóládák iránti kereslet lényegében nem változott, megnőtt viszont a kombinált, felül fagyasztós gépek iránti igény. E termékből mintegy 90 ezerrel állítanak elő többet 2007-ben, mint tavaly.

A termelés bővülése miatt a két gyár - a jászberényi és a nyíregyházi - mintegy 80 fővel növelte idén a dolgozók számát, ami így éves átlagban eléri az 2140 főt. Szentpéteri Ferenc elmondta: az alkatrészeknek mintegy 50 százalékát évek óta a magyar beszállítóktól vásárolják.

A piaci tendenciákról szólva Szentpéteri Ferenc elmondta, nagyon nehéz előre megmondani, hogy melyik termékből, mikor mennyit vásárolnak. Ha például meleg az időjárás és Lengyelországban jó az epertermés, vagy Skandináviában jól alakul a horgász- és vadász szezon, egy-két hét alatt megnőhet a kereslet például a fagyasztók iránt, de ennek az ellenkezője is előfordulhat. Ezért az egyik legnagyobb kihívás az, hogy a termelés rugalmasan kövesse a szezonalitást.
 

HOZZÁSZÓLÁSOK