A lánc a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac mintegy 7-10 százalékát ellenőrzi, ezzel a terület ötödik legnagyobb szereplője.

A múlt év számai nem túl fényesek, de adott határig tulajdonosi döntés is, hogy egy társaság mely tevékenységénél vesz ki nyereséget, és hol tűr el veszteséget - mondta a lapnak Horváth-Dori Jenő ügyvezető igazgató.

Komplex átvilágítás folyik a Lukoil 75 egységből álló magyarországi és 19-ből álló szlovákiai hálózatában. Három csoportba sorolták a töltőállomásokat. Az elsőbe a fejlesztésre leginkább érdemes bő 40 kút tartozik, a másodikba a még fenntartandók, a harmadikba a menthetetlenek. A tiszaeszlári töltőállomást már biztosan be kell zárni.

A fejlesztések egyik iránya a prémium üzemanyagok értékesítése, ezek irán az elmúlt másfél évben mintegy 40 százalékkal nőtt a kereslet. Egyúttal megszűnik a társaságnál a már alig igényelt 98-as oktánszámú benzin forgalmazása. Egyelőre marad a Lukoil árképzése, azaz az Agiphoz hasonlóan a cég kicsit olcsóbb három nagy riválisánál, mert az árverseny erős. Vizsgálják a cégnél a nagykereskedelmi piacra visszatérés lehetőségét is - írta a Világgazdaság.