Idén nem emeltek árat a fürdők

Az idén a legtöbb magyar fürdő nem emelt árat a nyári szezon kezdete előtt - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel szerdán.
MTI, 2014. május 14. szerda, 19:17
Fotó: Napi.hu

A szövetség megjegyzi, hogy nem érdemes átlagárakról beszélni, mert a legtöbb fürdő már 8-10 fajta, különböző szolgáltatásokat tartalmazó jegyet kínál. A magyar fürdőzők számos kedvezményt vehetnek igénybe, egy négyfős család akár több tízezer forintot is spórolhat a megfelelő jegy kiválasztásával.

A közlemény szerint a bevételeiket a fürdők úgy is próbálják növelni, hogy magasabb színvonalú vagy többféle, gyógy- és wellness szolgáltatást is nyújtanak.

A tavalyi forgalomra kedvezően hatott, hogy a SZÉP-kártyáról a fürdőszolgáltatások már mindhárom zsebből fizethetőek voltak. Az átjárhatóság miatt mintegy 15-20 százalékkal növekedett a fürdőkben a SZÉP-kártya használat a szövetség adatai szerint.

A közlemény szerint a nemzetközi jelentőségű fürdők látogatóforgalma évről-évre meghaladja a 9 millió főt. Az országos és regionális jelentőségű fürdőkben további 9-10 millió látogatót regisztrálnak évente, a lokális jelentőségű fürdők további 4,5-5 millió látogatót fogadnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csoda-szar-vas, 2014.05.14 21:35

A bevételi hiányt együtt fizetjük. Te, én és jobbajobb. Bocs, ő nem. Ő szerk.-i troll.
A rezsi csökken, akkor mér, Juci?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html