Így is lehet könyvet venni

A Libri-Bookline Zrt. és az OTP Mobil Kft. együttműködése nyomán a Simple alkalmazással mostantól pár érintéssel lehet majd könyvet is vásárolni - adták hírül a cégek.
Napi.hu, 2016. október 19. szerda, 16:27
Fotó: Napi.hu

Jelentősen többen használnak okos telefont internetezésre, mint asztali gépet, de az online fizetést sok esetben túl körülményesnek találják a magyarok ahhoz, hogy a telefonon keresztül intézzék azt.

A személyes és bankkártya adataikat ráadásul nem is szívesen írják be nyilvános helyen. A Simple alkalmazásban október elejétől külön funkcióként jelenik meg a könyvvásárlás, így az első regisztrációt követően pár érintéssel rendelhetnek könyvet a felhasználók - adta hírül a Bookline.

Az együttműködés nem csak a fizetésre koncentrál: a cél, hogy a telefonon az igény felmerülésétől a tényleges megrendelésig mindent kényelmesen és egyszerűen végrehajthasson a felhasználó. A már több mint 200 ezer ügyféllel rendelkező magyar alkalmazásban megjelenő Bookline-funkció megtervezésekor a mobilfelületre való optimalizálás mellett arra is figyeltek, hogy a lehető legkevesebb adatforgalmat igényelje a böngészés és a vásárlás. A biztonságért a Simple-t fejlesztő OTP Mobil felel.

Az alkalmazás és a webshop demográfiai értelemben is kiegészítik egymást: a Bookline látogatóinak jelentős többsége nő (70 százalék) és leginkább középfokú végzettséggel rendelkezik (46 százalék), míg a Simple-ügyfelek nagyobb része férfi (74 százalék) és többségük felsőfokú végzettségű (55 százalék).

HOZZÁSZÓLÁSOK