Ilyen pékáruval etetnek minket - több termék elbukott

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) sütőipari termékeket ellenőrzött: a vizsgált nyolcvanféle termékből harmincnál merült fel kifogás a nem megfelelő só- és zsírtartalom miatt.
Napi.hu, 2016. szeptember 8. csütörtök, 11:42

A fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei az élelmiszerkönyi előírások figyelembevételével laboratóriumi körülmények között vizsgálták többek között azt, hogy a termékeknek - jellegüktől függően - megfelelő-e a só, cukor és zsírtartalmuk - közölte a NFH.

A mindenki által rendszeresen fogyasztott sütőipari termékeket, kenyereket és péksüteményeket vizsgáltak. Az utóbbi termékcsoportba tartozik többek között a vajaskifli, a vizes zsemle, a tejeskifli és a finom pékáru is.

A 80-féle vizsgált termék között szerepelt 31-féle kenyér és 49-féle péksütemény.

A 31-féle kenyér közül 9 esetben, a 49-féle péksüteményből pedig 21 esetben merült fel kifogás. A legjellemzőbb probléma a túl magas - megengedett határértéken felüli - sótartalom volt, néhány terméknél pedig a zsírtartalom nem megfelelő arányát állapították meg.

A vizsgált termékek között vannnak például Jókenyér-termékek, és a Tesco, Lidl, Penny Market, Spar, Príma Pék, Ceres, Fornetti, Turul Pékség és Karancs Pékség által forgalmazottak, illetve gyártottak - a részletes terméklista és eredmények itt találhatóak.

A vizsgálatról videó is készült:

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2016.09.10 23:52

@foldnyuzo:
"A témához nem értő, de a szakmába belekotnyeleskedő embernél butább nincsen"
És lám-lám mégis levágsz egy ilyen műsort. Most már csak a világ legkeresettebb pékjeit kellene kioktatnod, és a csúcsra érnél :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.09.10 10:08

@Dakota Summer:
Abszolút nem baloldali, hanem általában a tudatlanság kategóriája. Az élelmiszeriparban már évtizedek óta használnak különböző gmo fermentáló mikroorganizmusokat, csak a nép nem tud róla nem érti és nem látja mert nem akkorák mint a 2,5 m magasra növő kukorica.
A kenyér adalékanyagait ezerféle módon vizsgálják míg engedélyt kapnak, zömükben meg a természetben előforduló szerves vegyületek sőt az általad fogyasztott egyes élelmiszerek szerves tartozéka csak te nem tudsz róla!
Csak a szátok jár azt sem tudjátok miről beszéltek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.09.10 07:32

@foldnyuzo: a gmo elutasítása egyébként tipikus baloldali téma. Na ennyire vagytok baloldaliak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.09.10 07:18

@ablakzsiraf:
A témához nem értő, de a szakmába belekotnyeleskedő embernél butább nincsen, azért mert néhány olvasmányából hamis képet alkot magának, mi több bölcsebbnek hiszi magát a legkiválóbb szakembereknél is. Ez akár társadalmi méretekben is megfigyelhető, ilyen például a GMO kérdése, ahol a fentebb vázolt hülyeség a kormányokat is befolyásolhatja a törvényalkotásban!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ablakzsiraf, 2016.09.10 02:24

@foldnyuzo: amúgy nagyobb figyelemmel illetnék egy 60 éves kovászolt kenyeret, mint egy 1 napos olyat, mint amit te zabálsz prolikám.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html