Ilyet még sosem mértek Pakson

A paksi atomerőmű termelési rekorddal zárta a tavalyi évet, emellett az év során megkapta az egyes blokk üzemidő-hosszabbításához szükséges engedélyt, és jól megfelelt a célzott biztonsági felülvizsgálaton – mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a 2012-es évet értékelve pénteken az MTI-nek.
MTI, 2013. január 4. péntek, 18:26
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt év legfontosabb eredményének nevezte, hogy egy évtizedes előkészítő munka után a hatóság engedélyt adott a harminc éve üzemelő egyes blokk további működtetésére. Kiemelte azt is, hogy a célzott biztonsági felülvizsgálat nagyon jó eredménnyel zárult. Az energiapolitikáért felelős uniós biztos megfogalmazása szerint a paksi atomerőmű a biztonságot tekintve a második helyre került az európai atomerőművek sorában - húzta alá.

Az, hogy a paksi reaktorok minden eddiginél több, 15 793 gigawattóra villamos energiát termeltek 2012-ben, Kovács Antal szavai szerint a cégre jellemző termelési, biztonsági és üzemeltetési filozófia eredménye.

A létesítmény 2011-ben 15 685 gigawattóra, 2010-ben 15 760 gigawattóra áramot termelt, tartósan a hazai termelés több mint 40 százalékát biztosítja.

HOZZÁSZÓLÁSOK