Imádják ezt a lehetőséget a magyar cégek

Több mint 1600 vállalkozás pályázott a hónap elején megjelent, a kis- és középvállalkozásoknak szánt kapacitásbővítési beruházásokhoz igényelhető európai uniós támogatásra - olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.
MTI, 2015. július 27. hétfő, 07:36
Fotó: Reuters

A lap a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatására hivatkozva azt írta, a legnagyobb érdeklődés a mikro-, kis- és közepes vállalkozások kapacitásbővítési beruházásainak támogatására kiírt tenderek iránt mutatkozott, erre a felhívásra július 23-ig 1324 cég jelentkezett. A kapacitásbővítési beruházásokat támogató pályázat kerete 20 milliárd forint, ebből 10 milliárd forintra a szabad vállalkozási zónákban - iparági megkötés nélkül - pályázhatnak a vállalkozások.

A termelésikapacitás-bővítésre elsősorban a közép-magyarországi régión kívül működő feldolgozóipari vállalkozások kaphatnak támogatást, erre a célra összesen 65 milliárd forint áll rendelkezésre, amire eddig összesen 306 cég nyújtott be beruházási tervet - írta a Napi Gazdaság, amely azt is tudatta, hogy a pályázatok szakmai elbírálása - a szükséges hiánypótlás után - hamarosan megkezdődik.

A lap szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) éves keretének módosítása még folyamatban van, nyár végén jöhetnek az új tenderkiírások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.07.27 12:00

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html