Ingyenes lesz a kamarai regisztráció a mérnököknek

Március végéig regisztrálniuk kell a területileg illetékes kamaránál mérnöki tevékenységet főtevékenységet végző cégeknek és egyéni vállalkozóknak is a kamarai törvény előírása szerint - hívja fel a figyelmet a Magyar Mérnöki Kamara. Ehhez mindössze egy on-line adatlapot kell kitöltenie az érintetteknek, az eljárás azonban díjtalan, mivel a kamara átvállalja a költségeket.
Kiss Melinda, 2013. február 20. szerda, 17:14
Fotó: Napi.hu

A mérnök vállalkozások működését, illetve szervezeti és együttműködési formáinak fejlesztését segítené egyébként a kamarán belül nemrég megalapított vállalkozói kollégium is. A kollégiumnak tagja lehet minden olyan magyarországi székhellyel rendelkező cég vagy egyéni vállalkozó, amely főtevékenység szerint mérnöki tevékenységet folytat, és kéri tagságát. Ezt egyébként a kamarai regisztrációs adatlapon is megtehetik az érintettek. Az aktív tagságot nem vállaló vállalkozásokat is értesítik majd az ottani munka során felmerült, a vállalkozásokat érintő lényeges változásokról.

A kamara szerint a kollégium létrehozásával jobban képviselhetik a tagok érdekeit a jogalkotás során, egyúttal várják az érintettek javaslatait is. A mérnöki vállalkozások tapasztalatai alapján kidolgozott mérnöki kamarai javaslatokat az elmúlt időszakban az MMK szerint sikerült érvényre juttatni, és érdemben javítani többek között a hazai közbeszerzési eljárásokra vonatkozó jogi szabályozást, az áfa fizetési feltételeket, a lánctartozás visszaszorítását célzó intézkedéseket, az export mérnökmunkák és együttműködési lehetőségek feltérképezését, a vállalkozások mérnökjogi kérdéseit, szerződéses formáit, az etikus eljárásrendet, és a vonatkozó jogszabályok kidolgozásában való érdemi közreműködést.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK