Interneten is köthető extrémsport-biztosítás

Követve a piaci igényeket, a jövőben nem csak az online alkuszi oldalakon, de saját honlapján is kínál azonnal megköthető és kifizethető utasbiztosítást az Uniqa.
Nagy László Nándor, 2011. június 21. kedd, 13:06
Fotó:

A magyar nyaralók közül már minden harmadik ember köt utasbiztosítást külföldi útja előtt, és ez a tendencia növekedni látszik.  Nyáron a legtöbb káresemény orvosi ellátást igénylő megbetegedésekből (gyomorrontás, napszúrás, különböző fertőzések) adódik, vagy sokszor éppen a poggyászok sérülnek meg, tűnnek el a reptéri forgatagban. Az utasbiztosítás átlagdíja elenyésző ahhoz képest, hogy mekkora kár érheti az utazót egy-egy nyaralás során.

Az Uniqa Biztosítónál tavaly 64 százalékkal nőtt azon ügyfelek száma, akik az online-felületeken  - az online alkuszokon keresztül - kötötték meg utasbiztosításukat. A társaság a dinamikát látva, immár saját honlapján is lehetővé teszi az utasbiztosítások megkötését. A biztosító a korábbi években kezdeményezőként rukkolt elő olyan speciális utasbiztosítási módozatokkal, mint a síelők biztosítása - amely egyebek mellett a felszerelésre is teljes fedezetet biztosított - most pedig a nyári szezonban  olyan biztosítást is kínál az interneten, amely fedezetet ad a nyaralás ideje alatt szabadidős tevékenység során bekövetkezett káreseményekre is. Ilyen extrém sportnak számít a besorolás szerint a rafting, kanyoning, hydrospeed, trekking, vízitúra, tengeri kajakozás, waveski hullámlovaglás, wakeboard, kitesurf, windsurf, vitorlázás, jetski, vízisí, és a parasailing.

HOZZÁSZÓLÁSOK