Ismét büntetik a Hankookot

A dunaújvárosi Hankook Tire Magyarország vezetése az emberi méltóságot sértő módon bánt a helyi szakszervezet tisztségviselőjével, ezért egymillió forint büntetést kell fizetnie - írja közrádió honlapja.
NAPI, 2010. szeptember 20. hétfő, 13:27
Fotó:

A helyi szakszervezet vezetője azért jelentette fel a koreai tulajdonú céget, mert érdekvédelmi munkája miatt főnökei többször is az emberi méltóságát sértő módon viselkedtek vele, egyebek mellett megfenyegették, hogy kirúgják, ha érdekvédelmi munkáról beszél a kollégáival. A panaszos szerint többször kiabáltak vele, ellenséges hangulatot gerjesztettek közte és a kollégái között, s minden eszközzel akadályozták az érdekvédelmi munkát.

A cég vezetése a meghallgatás során cáfolta a felsorakoztatott állításokat, amelyeket egyébként tanúvallomások is alátámasztottak, az EBH megalapozottnak ítélte a bejelentést - közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke a közleményben.

Ez már a második egymilliós büntetés a Hankooknak két hónapon belül. Korábban sorozatos szakszervezet-ellenes magatartása miatt büntették meg a dunaújvárosi céget, akkor az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) kötelezte egymillió forint megfizetésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.20 13:54

Mondjuk ilyenek múlik, hol lesz a következő Dél Kóreai beruházás, gondolom megkérdezik a már itt müködő cégek vezetőségét, hogy Mi a véleményük, érdemes e ide pl.. egy autógyárat telepíteni. Mire két bírságról szoló számlát fognak lóbálni és elmondják azt is hogy itt bizony erős a szakszervezet és a kormánnyal kötött szerződésük is politikai vita tárgya lett !!! Kóreában elég erős a cégek közötti kommunikáció...így nyilván az itt tapasztaltak is nyomnak a latban
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html