Ismét lecsapott a hatóság - ezzel etették a magyart (képpel)

Négy füstöltheringkonzerv forgalmazását tiltotta meg a határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
MTI, Napi.hu, 2014. június 4. szerda, 08:36
Fotó: Napi.hu

A szervezet szerdai közleménye szerint az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság laboratóriumában 36 tételt vizsgáltak a szakemberek. Közülük négy halkonzerv kereskedelmi forgalmazását azonnali hatállyal megtiltotta a hatóság és elrendelte a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.

A tájékoztatás szerint a kiemelt ellenőrzés a Magyarországon forgalomba hozott, füstöléssel készült haltermékeket érintette. Az intézkedés azokat a Pif-Trade Com Kft. által forgalmazott, Lettországból származó "Riga Gold Füstölt hering olajban" elnevezésű termékeket érinti, amelyek minőségmegőrzési ideje: 2016. március 01.; 2016. április 18.; 2016. augusztus 22.; illetve 2017. augusztus 28.

Forrás: NÉBIH

A hatóság a Riga Gold márkajelzéssel ellátott valamennyi "Füstölt hering olajban" elnevezésű élelmiszertétel további forgalomba hozatalát a termék biztonságosságát igazoló laboratóriumi vizsgálati eredmények bemutatásához kötötte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbbajobbb, 2014.06.04 11:54

...az ilyen termékeket forgalmazókat átadnám Iránnak ,ott ítélekzzenek ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html