Az Audi Hungaria Motor Kft. 2013 végéig mintegy 900 millió euró, 252 milliárd forint összeget fektet be Győrben, amelyből bővíti járműgyártását, s ettől az évtől már 125 ezer autó gördül majd le a gyártószalagról, közöttük az Audi TT Coupé, a Roadster, az A3 Cabriolet és az A3 egy további változata. A járműgyártó 1800 új munkahelyet létesít majd az üzemben - minderről a mai sajtótájékoztatóján számolt be Orbán Viktor, miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

2015-ig az Audi 1,5 millió éves értékesítési darabszámmal a legsikeresebb prémium járműgyártóvá szeretne válni. Az ehhez szükséges gyártókapacitás megteremtése érdekében az Audi Hungaria Motor Kft. idén nyáron már vásárolt egy, a gyár közvetlen közelében lévő mintegy 200 hektáros területet a magyar kormánytól. A földterület 23 millió eurós (6,5 milliárd forint) vételára mellett a vállalat 2013 végéig mintegy 900 millió euró (252 milliárd forint) beruházást valósít meg a járműgyártás bővítésével - közölte a társaásg.

Míg a jelenleg Győrben összeszerelt járműmodellek karosszériája Ingolstadtban készül és vasúton érkezik Magyarországra, a jövőben a vállalat a teljes gyártási folyamatot Magyarországon végezné. Az így megnövekedett termelési volumenhez kapcsolódóan a járműgyártó 1800 új munkahelyet létesít a győri telephelyen.