Átadták a győri Aufi új oktatóközpontját, ahol egyebek között az új gyártásra képzik ki a munkatársakat. Az Audi Hungaria teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővülése a szaktudás elmélyítését igényli a gyártási és elektrotechnikai, valamint a nem szakmai kompetenciák terén - hangsúlyozta az eseményen Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. Az új oktatóközpont lehetővé teszi a duális képzés további bővítését többek között az elektronikai műszerész, automatizálási technikus és mechatronikus szakmák képzésére vonatkozóan. Ezáltal a vállalat évente átlagosan 100 szakmunkástanuló képzését biztosítja.

A 11 000 négyzetméteres oktatóközpontban naponta több mint 100 munkatárs vehet részt szakmai és nem szakmai képzéseken, LEAN oktatáson, és gyakorlatorientált tréningeken. Ezáltal az új járműgyár munkatársai elsajátíthatják többek között a karosszériagyárba és lakkozóba szükséges alapkészségeket, valamint szakmájuknak megfelelő kompetenciákat szerezhetnek, például az automatizálási technika terén. Közel 50 modern berendezéssel és robottal szerelték fel a járműszereldéhez, lakkozóüzemhez, karosszériagyárhoz, mechatronikai és elektronikai képzésekhez kiépített tanulószigeteket.

Az Audi Akademie Hungaria, a Projekt- és Oktatóközpont üzemeltetőjeként 50 munkatársat foglalkoztat. Az AUDI AG és további külső partnerek segítik a gyakorlatorientált és magas minőségű képzések megvalósulását.

A jövőben a képzéseken kívül az oktatóközpontban zajlik majd az új járműgyár munkatársainak kiválasztása is. Továbbá ebben az épületben kapnak helyet a "Gyárbővítés Győr" projekt irodái is.

2013-tól Győrben naponta 500 jármű készül majd, ezek között Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, A3 Cabriolet modellek és egy új A3 modell is. Ezzel a járműgyártó 2 100 új munkahelyet teremt a győri gyárban. A jövőben az Audi Hungaria a szolgáltatókkal és beszállítókkal együtt több mint 15 000 embernek biztosít megélhetést a régióban közvetlenül vagy közvetve.