Az akkumulátor-csomagok összeszerelésére szakosodott kft. tavaly 800 millió forint árbevételt produkált, mivel az akkumulátor cellákat a megrendelő cégek szállítják az összeszerelő üzembe az árbevétel kizárólag hozzáadott értékből származik - mondta Tunkli Mihály, a vállalatcsoport üzletfejlesztési vezérigazgatója az MTI-nek.

Az FDK Corporation számára főként Ni-MH, a Sanyonak pedig Li-ion akkumulátor csomagokat szerelnek össze az üzemben. A termékeket kerti eszközökben, kézi szerszámokban, vezeték nélküli telefonokban és elektromos kerékpárokban használják fel.

Az Ázsiából érkező akkumulátor cellákat érintkezőkkel és kábelekkel kapcsolják egymáshoz, majd műanyag házba helyezik, illetve zsugorfóliával fogják össze akkumulátor csomaggá.

Az új alkalmazásoknál, például az elektromos kerékpárok működéséhez szükséges akkumulátor csomagoknál szükség van egy olyan elektronikára is, amely a Videoton nyomtatott áramköröket előállító részlegei számára jelent újabb beszállítási lehetőséget.

A telephelyen korábban működő farmergyár épületeit 2008-ban a Videoton átalakította, felújította, a gyártóterület jelentős részét klimatizálta és antisztatikus padlóval látta el, megteremtve a Li-ion akkumulátor csomag szereléshez is a szigorú követelményeknek megfelelő körülményeket.

Olyan mérnöki gárdát alakítottak ki, amely nem csak magát a gyártásba vitelt segíti, hanem a gyártósorok és a szerelési, tesztelési eszközök tervezését és kivitelezését is el tudja végezni. A változások eredményeként az üzem a környék legnagyobb foglalkoztatójává vált, 200 dolgozónak ad munkát.