Az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. fellebez az ellen az elsőfokú ítélet ellen, amely szerint kétszáz millió forint jár az egykori vezérigazgatónak, Tátrai Miklósnak.

Az MNV Zrt. korábbi vezérigazgatója, Tátrai Miklós által még 2009-ben indított munkaügyi perben a bíróság 2012. április 17-én hirdetett elsőfokú ítéletet. A bíróság szerint 2009 júliusában Oszkó Péter, akkori pénzügyminiszter jogellenesen szüntette meg Tátrai Miklós munkaszerződését. Emiatt a bíróság az MNV Zrt.-t első fokon az elmaradt munkabér, annak kamatai, valamint kárátalány címén összesen közel 200 millió forint megfizetésére kötelezte.

Az elsőfokú bíróság írásba foglalt ítéletét az MNV Zrt kézhez vette és úgy döntött, hogy fellebbezést nyújt be az elsőfokú ítélettel szemben. Az MNV Zrt. jogi álláspontja egyben erkölcsi kötelessége is, ennek megfelelően minden szükséges jogi lépést megtesz a per sikeres kimenetele érdekében, egy esetleges peren kívüli egyezségtől pedig határozottan elzárkózik - közölte a vagyonkezelő, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a Pénzügyminisztérium akkori vezetője, Oszkó Péter jogellenes döntésének súlyos erkölcsi hatásaival és pénzügyi terheivel kell most az MNV Zrt.-nek szembesülnie.

Mint ismeretes, Tátrai Miklóst 2007. december 5. napjától nevezte ki az MNV Zrt. vezérigazgatójának Veres János, akkori pénzügyminiszter. Személyi alapbére havi 3,5 millió forint, havi átlagkeresete 5 millió forint felett volt. Tátrai Miklós emellett tagja volt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak (NVT) is, amiért további 850 ezer forintos tiszteletdíj illette meg.