A Jófogás.hu tulaja veszi meg az eBay üzletágát

Az Adevinta megállapodást kötött az eBay Classifieds Group 100 százaléknyi tulajdonrészének megszerzéséről - tudta meg a Média1, így a Magyarországon a Jófogás.hu és a Használtautó.hu, valamint az Autónavigátor.hu oldalakat birtokló cég lesz a világ legnagyobb apróhirdetésekkel foglalkozó csoportja.
Szabó Dániel, 2020. július 21. kedd, 12:21
Fotó: Reuters

Az Adevinta által megvenni kívánt eBay apróhirdetési üzletágát 9,2 milliárd amerikai dollárra értékelték az ügylet során. A vételárból 2,5 milliárdot készpénzben, míg a fennmaradó részt 540 millió darab Adevinta-részvénycserével egyenlítenek ki. Az eBay nagyjából 44 százaléknyi, szavazati joggal nem rendelkező részesedéshez jut az Adevintában, de szavazati aránya ténylegesen 33 százalék lesz - derül ki a portál cikkéből.

"Az eBay Classifieds Group felvásárlásával az Adevinta a világ legnagyobb online apróhirdetési vállalattá válik, amely piacvezető márkák egyedi portfóliójával rendelkezik. A két társaság és a kiegészítő vállalkozások kombinációja az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb befektetési sztorit hozza létre az online apróhirdetések szektorában" - idézik Rolv Erik Ryssdal, az Adevinta vezérigazgatót a cikkben.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK