Jól indul az év Orbán barátjának

Karácsonyra egy 2,5 milliárd forintos megbízást kapott a MÁV-tól Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egyik cége, és 2017 is jól indul a magát az ország leggazdagabbjai közé felküzdő egykori gázszerelőnek - vette észre az Átlátszó blog.
Napi.hu, 2017. január 8. vasárnap, 14:54
Fotó: Napi.hu

Nettó 9,839 milliárd forintért árvízvédelmi munkákat végez a Felső-Tiszán a Mészáros és Mészáros Kft. és konzorciumtársai az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint - írja az Átlátszó. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság nyílt tenderét a Ke-Víz 21 Zrt.-vel, a Kötiviép'B Kft.-vel, és a Betonútépítő Zrt.-vel közösen nyerte el Mészáros cége, a beruházást az Európai Unió fizeti egy KEHOP-projekt keretében.

Nettó 4,859 milliárdért a Tivadari híd környezetének építési munkáival a Magyar Vakond Kft.-t bízták meg, amely környékén szintén feltűnik  Mészáros Lőrinc. Ez az eredmény is az EU-s közbeszerzési értesítőben jelent meg, január 7-én.

A Magyar Vakond Kft.-t 2010-ben alapították, sokáig Szíjj László, és a tulajdonában lévő, Mészáros Lőrinc cégeivel gyakran együtt dolgozó, közpénzes tendereken sikeres Duna Aszfalt Kft. birtokolta. A Magyar Vakond Kft. egyedüli tulajdonosa 2016 júliusa óta  Varga Károly, aki Mészáros Lőrinc tulajdonostársa a CLH Klímaszervíz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is.

További részletek itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2017.01.09 09:42

@Fricibacsi2: de van közös cégük, kettő is. Ebből a bolsik arra következtetnek, hogy nyilván ez a pénz is Mészároshoz vándorol. Mert egy gazdasági napilapnál nem kell ám tudni, hogy ez milyen képtelenség. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi2, 2017.01.09 09:37

ÚJABB HÍRHAMISÍTÁS

MÉSZÁROSNAK SEMMI KÖZE A MAGYAR VAKOND KFT-HEZ
CÉG TISZAKÉCSKEI
NINCS TULAJDONRÉSZE MÉSZÁROSNAK A CÉGBEN

"Magyar Vakond Kft. egyedüli tulajdonosa Varga Károly"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html