Az elektronikus platformról - a rendszám alapján - a következő adatok kérhetők le minden jogosultság igazolása nélkül: a jármű forgalomba helyezés előtti és időszakos műszaki vizsgálatainak dátumai, a vizsgálóállomás neve, címe; a normáltól eltérő rendszámtábla típusa, jogosultságának ténye, illetve a jármű EK típusjóváhagyásának száma (ha rendelkezik ilyennel); a hazai forgalomba helyezési engedélyének száma; a jármű megengedett össztömeg adata; a műszaki vizsgálatok során megállapított futásteljesítménnyel összefüggő adatok, beleértve azt, hogy a kilométer-óra állás és leolvasás ideje alapján átlagos, átlag alatti, vagy átlag feletti a jármű minősítése.

Ezért járművenként 500 forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni a közlekedési hatóság részére.

A kgfb adatok köre még szélesebb

A közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999-ben hozott törvénybe pedig - kiegészítésképpen - bekerül az említett informatikai platform. Az ebben lévő adatok forrásai a közlekedési hatóság rendelkezésére álló, valamint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) nyilvántartás adatai lesznek. Ugyanez a törvény már jóval szélesebb körben határozza meg a bárki által lekérhető adatokat.

A már említetteken túl felsorolja a forgalomból kivont állapot tényét, valamint az aktuális forgalomból való kivonás okát, a körözés tényét, a tulajdonosok számát. Amennyiben a jármű külföldről került az országba, akkor lehívható lesz a származási ország, az eredetvizsgálat ideje és eredménye, az eredetiségvizsgálat képi dokumentációja, a kötelező felelősségbiztosítás megléte, illetve a káreseményekre vonatkozó adatok.

A közlekedési nyilvántartás egy másik új elemet is kap, ez pedig az ideiglenes rendszámtáblák nyilvántartása. Itt regisztrálják a "CD", az "E", az "M", a "P", a "V" a "Z" és az "SP" betűjelű ideiglenes rendszámtáblákat és azok jogosult használóit. Ide az adatokat a közlekedési igazgatási hatóság továbbítja.