A forgalmazásba belevágó Duna Autó kezdetben az AvtoVAZ három típusával, a Kalinával, a Grantával, valamint a Nivákkal (utóbbiakból lesz klasszikus és modernizált, 4x4 Urban nevű modell is) lép be a magyar piacra, 2016-ban pedig új generációs modellek érkeznek, köztük a kompakt Vesta - írta a Vezess.hu.

Csak benzines autók jönnek, elérhető lesz a klímaberendezés, amit átalakítottak az európai szabványnak megfelelő hűtőközegűre. Rendelhetővé válik az automatikus sebességváltó illetve a robotizált kézi váltó. A Kalina és a Granta megfelel az európai ütközésbiztonsági szabványoknak, így megkapták az EU-típusbizonyítványt. A Nivákra - mivel az európai gyalogosvédelmi és passzív biztonsági előírásoknak nem felelnek meg - korlátozott EU-típusbizonyítványt kapott a gyár, ami limitált számú autó forgalomba helyezését engedi.

Konkrét árakat a novemberi start előtt közöl majd az importőr, amely országos kereskedőhálózatot tervez, egyelőre egy fővárosi és négy Budapesten kívüli taggal.

Az AvtoVAZ éppúgy a Renault-csoporthoz tartozó márka, mint az olcsó autók európai piacát uraló Dacia - az itthon Logan kombiként ismert autókat például az orosz piacon Lada Largusként forgalmazzák.