Kacsával robbanthat Magyarország

Egy fúziós megállapodás eredményeképpen Európa legnagyobb kacsaintegrátor cége jöhet létre Magyarországon, igaz, az átállás miatt jelentősen csökkenhet a csirketenyésztés.
Komócsin Sándor, 2017. március 13. hétfő, 08:50
Fotó: Napi.hu

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja azt a fúziós kérelmet, amelynek alapján a Tranzit-Ker Zrt. és a Tranzit-Food Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Kft. eszköz- és ingatlan-adásvételekkel megszerzi a Bátortrade Kft., illetve az azzal szorosan együttműködő cégekhez tartozó vállalkozásrészek tulajdonjogát - írja a Világgazdaság.

A bonyolult megfogalmazás a magyar baromfiipar jelentős szereplőinek összefonódását fedi. Az üzlet lehetősége már 2015-ben felmerült, amelynek eredményeként a csirketenyésztés egy részét kacsatenyésztés váltotta volna fel. Emiatt sokan felpörgették az előbbi tevékenységet, ami  2016-ban csirketúltermeléshez vezetett.

Akkor az ügylet bonyolultságával indokolták a fúzió elmaradását, most viszont szakértők szerint ideális az időzítés. A vízi szárnyasok vetélytársait ugyanis padlóra vitte a madárinfluenza, így könnyebb átállni a zárt rendszerű, ezért drágább, de biztonságosabb kacsatenyésztésre. Így viszont a Tranzit Európa legnagyobb kacsaintegrátorává válhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK