Kapuvári húsgyár: felmondták a nyertessel kötött szerződést

A kapuvári húsgyár felszámolóbiztosai felmondták a közel két éve álló gyár vagyonára kiírt pályázat nyertesével kötött szerződést - mondta a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek.
MTI-Eco, 2014. július 17. csütörtök, 19:22
Fotó: Napi.hu

Kovács Csaba szerint a nyertes társaság sem a 40 napos határidő, sem a nyolc napos türelmi idő végére nem utalta át a vételárat, így a jogszabályok adta lehetőséggel élve szerződést bontottak vele.

A korábbi bejelentés szerint két szaúd-arábiai befektető magyarországi cége vásárolta volna meg a két éve leállt, azóta felszámolás alatt lévő kapuvári húsgyár vagyonát. A két társaságért kért 1,1 milliárd forint több mint felét kínálta a vevő, aki szarvasmarha-feldolgozásra kívánja átállítani az eddig sertéshús-termékeket készítő üzemet. A vevő megszerezhette volna a Kapuvári márkanevet is. A korábbi tervek szerint a vételár kifizetését követően, pár hónapon belül újraindult volna a termelést, amellyel elsősorban a kelet-európai piacokat célozták volna meg.

Kovács most jelezte: minél hamarabb ismét meg kívánják pályáztatni a Kapuvári Hús Zrt. és a tulajdonában lévő Kapuvári Bacon Kft. vagyonát, mégpedig együttes kiírással, amint korábban is tették többször.

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolását a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy 2012. szeptember 17-én, hetekkel a termelés leállása után benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság. A Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát először tavaly áprilisban, majd júniusban hirdették meg, együttesen mintegy kétmilliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes ajánlat. A zrt. vagyonának irányára ezeken a pályázatokon mintegy 1,5 milliárd, a kft.-é körülbelül 450 millió forint volt, de később csökkentették az árat. A határidőig akkor mintegy 120 hitelezői bejelentést nyújtottak be, összesen mintegy 7,6 milliárd forint értékben.

HOZZÁSZÓLÁSOK