A Napi Gazdaság cikke A mintegy 220 millió forintos programot 60 százalékban pályázati források segítségével valósítják meg. Az építkezés várhatóan márciusban kezdődik, s az őszre be is fejeződik. Az új üzemben elsősorban az általuk előállított tokhalat dolgozzák majd fel és kaviárt gyártanak, ám a korszerű gépekkel felszerelt csarnok más hazai nemes halak konyhakésszé tételére is alkalmas lesz. Többek között hidegen és melegen füstölt szibériai tokhal is készül majd Vésztőn. Miután Oroszországban, elsősorban a Kaszpi-tenger térségében erősen korlátozták, illetve betiltották például a beluga halászatát, a világpiacon jó minőségű kaviárból jelentős hiány alakult ki. Jelenleg a kereslet hatszorosan meghaladja a kínálatot, s az árak folyamatosan emelkednek. Az ország első és máig egyetlen tokhaltermelő üzeméből tavaly 1 tonna kaviár került a piacra, az idén ez várhatóan eléri a 1,5 tonnát. A következő évben a társaság tulajdonosa, Számfira György már 3,5-4 tonna eladására számít. A társaság magas minőségű termékeinek mintegy 90-95 százaléka a külpiacokon, méghozzá a legfejlettebb országokban - többek között Angliában, Japánban és az USA-ban -, valamint a gazdag közel-keleti országokban talál gazdára. Idehaza egyelőre szerény a kereslet, de már működik kaviárétterem is.