Kellemetlen meglepetést okozhat a távhőszámla

A februári távhőszámla 25 százalékkal lesz magasabb, mint tavaly az áremelkedés és a hideg idő miatt - közölte a Főtáv.
NAPI Online, 2009. március 2. hétfő, 17:06
Fotó:

Idén a február átlagosan több mint 3 Celsius fokkal volt hidegebb, mint a tavalyi év februárja, ezért a múlt havi hőfogyasztást tartalmazó távhőszámla - amit a fogyasztók március végén kapnak kézhez - magasabb összegű lesz a tavalyinál - hívta fel a figyelmet a Főtáv. Számításai szerint egy átlagos, 53 négyzetméteres lakás februári távhőszámlája kismértékben meghaladhatja a 30 ezer forintot, ami mintegy 25 százalékkal több a tavaly februári számla végösszegéhez képest.

A megnövekedett számlákat a hideg időjárás miatti nagyobb energiafogyasztás és az elmúlt évi gázáremelkedéseket követő 27,2 százalékos hődíj-növekedés együttesen okozza - olvasható a közleményben.

A Főtáv közölte: a megemelt díj megfizetéséhez kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítanak a fogyasztóknak. Így a februári fogyasztás 60 százalékát határidőig, április 7-ig kell megfizetni. A fennmaradó részt pedig maximum három egyenlő részletben egyenlíthetik ki azok a fogyasztók, akik ezt igénylik a Főtáv ügyfélszolgálatán.

HOZZÁSZÓLÁSOK